:آقای [محمدعلی]هادی [نجفآبادی] آمد و از انتخابات شیراز اظهار نگرانی کرد. از من میخواست که از آقای [رسول]منتجب نیا حمایت کنم. آقای امامی کاشانی آمد و گفت که در جبهه، آقایان رحیم صفوی و [محسن]رضائی به ایشان گفتهاند، از بالا برای [انجام] عملیات فشار میآورند و آنها صلاح نمیدانند؛ گفتم طرح [عملیات]از ارتش است. میخواست از آقای [میرحسین]موسوی بخواهم که بیاید و از مجلس رأی اعتماد بگیرد؛ ممکن است شورای نگهبان در تفسیر اصل ۱۳۵ قانون اساسی بگوید با مجلس جدید،دولت باید رأی اعتماد مجدد بگیرد و من گفتم شورای نگهبان، جوری عمل نکند که به نظر برسد،نظراتش تحت تأثیر مخالفت با شخص نخست وزیر شکل میگیرد. در ضمن گفت [آقای اسداللهلاجوردی] دادستان [انقلاب] تهران گفته است که از نخست وزیری به فرماندار بهشهر فشار میآورند که شکایت خود علیه آقای امامی را تعقیب کند. احمد آقا از طرف امام، پیام آورد که باید دولت [آقای میرحسین موسوی] تقویت شود.
کودتای ژنرال قاسم و سالروز پایان سلطنت
۱۴ جولای ۱۹۵۸، یک کودتای نظامی در عراق که توسط عبدالکریم قاسم ـ ژنرال متمایل به مارکسیسم و دو رگهِ کُرد و عرب ـ صورت گرفت به نظام سلطنتی کوتاه مدت این کشور پایان داد. ضمن این کودتا فیصل دوم پسر غازی پسر فیصل اول پادشاه هاشمی وقت، افراد خانواده اش و نیز نخست وزیر عراق کشته شدند.دولت انگلستان که در جریان جنگ جهانی اول بر سرزمین های عربی خاور میانه به استثنای سوریه و لبنان مسلط شده بود با ساختن کشوری به نام ماوراء اردن یک امیرزاده هاشمی حجاز را سلطان آن و پسر عمویش را (به نام فیصل اول) سلطان عراق کرده بود، حال آن که عراق قبلا سلطنتی نبود و به صورت یک کشور واحد وجود نداشت.
اختراع دینامیت
۱۴ جولای سال ۱۸۶۷ مهندس آلفرد نوبل سوئدی که سال پیش از این «دینامیت» را اختراع کرده بود، قدرت انفجاری آن را به معرض تماشای عموم گذارد.«نوبل» که در ۲۱ اکتبر ۱۸۳۳ در شهر استکهلم در یک خانواده سوئدی صنعتگر و مهندس به دنیا آمده بود تحصیلات خود را در رشته مهندسی، و تخصص شیمی در روسیه به اتمام رساند و دراندک مدتی در ۲۰ کشور به تاسیس شعب کارخانه اقدام کرد. وی از راه تولیدات شیمیاتی دارای ثروتی چشمگیر شده بود، ولی از آنجا که احساسی لطیف داشت و دست به قلم بود از این که ماده منفجره ساخته بود که ممکن بود در کشتن و تخریب ابنیه از آن استفاده شود دچار نوعی عذاب وجدان و عدم رضایت از خود شده بود و چون چاره ای به نظرش نمی رسید سرانجام تصمیم گرفت که ثروت خود را وقف دادن جایزه به کسانی کند که در هرسال بزرگترین خدمت را به بشریت کرده باشند.
میانجیگری بین ایران و انگلستان
پس از تصویب لایحه ملی شدن صنعت نفت ایران در ۲۹ اسفند ۱۳۲۹ ش در مجلس سنا، دکتر مصدق به عنوان نخستوزیر ایران درصدد اجرای این قانون برآمد. از آن طرف با خلعید از شرکت نفت انگلستان که از سالها قبل بر چاههای نفت ایران خیمه زده بود، دولت این کشور را به عکس العمل واداشت و کشتی جنگی به خلیج فارس اعزام نمود. شرکت نفت انگلیس به دیوان بین المللی دادگستری شکایت برد ولی دولت ایران رسیدگی به اختلاف یک شرکت با یک دولت را در صلاحیت دیوان نمیدانست. چون کار اختلاف بالا گرفت، در بیست و سوم تیر ماه ۱۳۳۰ش، اورل هریمن مشاور مخصوص هاری ترومن رییسجمهور وقت آمریکا برای میانجیگری بین شرکت نفت انگلیس و دولت ایران وارد تهران شد.