وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در نامههایی جداگانه به وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و وزیر آموزش و پرورش، فهرست بازنگری شده کالاها و اقدامات آسیبرسان به سلامت را در سال ۱۴۰۰ ابلاغ کرد. به گزارش روز یکشنبه ایرنا از وبدا، سعید نمکی در این نامهها به منصور غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و محسن حاجی میرزایی وزیر آموزش و پرورش نوشت: به منظور صیانت از سلامت جامعه خواهشمند است دستور فرمایید ضمن آموزش و اطلاعرسانی، در مورد پذیرایی در مراکز غذاخوری، بوفههای کارکنان، دانشجویان و مراکز آموزشی شبانهروزی از سرو مواد غذایی مندرج در این فهرست ممانعت شود. نمکی در این نامه تأکید کرد: مواد غذایی مندرج در این فهرست به دلیل کالری بالا (داشتن شکر و روغن افزوده، چربی اشباع و ترانس) یا نمک و همچنین مواد نگهدارندِ، به عنوان عوامل بیماریهای غیر واگیر محسوب شده و مصرف آنها میتواند در درازمدت، موجب اضافهوزن، چاقی، فشارخون، دیابت و سایر بیماریهای غیر واگیر شود. فهرست کالاها و خدمات آسیبرسان به سلامت شامل انواع سوسیس و کالباس، پیتزا و ساندویچ دارای سوسیس و کالباس، انواع سمبوسه و فلفل، انواع نوشابههای گازدار و انرژیزا، انواع تافی، فرآوردههای یخی، انواع روغن و سس مایونز، فرآوردههای ذرت حجیم شده، شیرینیتر، فرآوردههای آرایشی مثل رژ لب، کرم پودر، مداد آرایشی چشم، بزن زه کردن پوست، محصولات لاغر کننده موضوعی، قرص ترامادول و استامینوفن کدئین است.