مرکز آمار اعلام کرد
افزایش نرخ تورم در سال٩٩
نرخ تورم نقطه به نقطه در ابتدای سال گذشته ۱۹.۸ درصد و در اسفند به ۴۸.۷ درصد افزایش یافت
بر اساس اعلام مرکز آمار روغن نباتی جامد بیشترین و پیاز کمترین افزایش قیمت را در یک سال گذشته تجربه کردند. به گزارش اقتصاد آنلاین، مرکز آمار در گزارشی اعلام کرد: تورم در سال ١٣٩٩ نسبت به سال گذشته برای کل کشور، مناطق شهری و مناطق روستایی به ترتیب ١.٦، ١.٨ و ٠.٤ واحد درصد افزایشیافته است. همچنین نرخ تورم «خوراکیها، آشامیدنیها و دخانیات» نسبت به سال ٩٨ برای کل کشور، مناطق شهری و مناطق روستایی به ترتیب ٣.٦، ٤.٠ و ٢.٣ واحد درصد کاهشیافته است.
در گروه عمده «کالاهای غیرخوراکی و خدمات» نرخ تورم در سال ١٣٩٩ نسبت به سال قبل آن برای کل کشور، مناطق شهری و مناطق روستایی به ترتیب ٣.٨، ٤.٠ و ٢.٣ واحد درصد افزایشیافته است.
روند نرخ تورم در سال ماههای سال گذشته
بیشترین نرخ تورم ماهانه خانوارهای کشور در سال ۹۹ مربوط به ماههای مهر با ۷ درصد، تیر با ۶.۴ درصد و آبان با ۵.۲ درصد بوده است. کمترین نرخ تورم هم در سال گذشته مربوط به ماههای اسفند و دی با ۱.۸ درصد و خرداد با ۲ درصد بوده است.
بررسی سری زمانی تورم سالانه در سال ۹۹ نشان میدهد نرخ تورم تا مردادماه روند کاهشی داشته است و سپس تا پایان سال روند افزایشی به خود گرفته است. همچنین نرخ تورم نقطه به نقطه نیز در طول سال ۹۹ به غیر از یک دوره کاهشی در آذرماه روند افزایشی داشته است به طوری که از عدد ۱۹.۸ درصد در ابتدای سال به عدد ۴۸.۷ درصد در اسفندماه همین سال افزایش پیداکرده است. فاصله تورمی در بین دهکهای مختلف هزینهای در سال ۹۹ به ۸.۹ درصد رسید که نسبت به سال قبل ۲.۷ درصد افزایش نشان میدهد. در سال ۹۹ بیشترین نرخ تورم خانوارهای کشور مربوط به استان کرمانشاه با ۴۰.۱ درصد و کمترین نرخ تورم مربوط به استان مرکزی با ۳۳.۳ درصد است. شکاف نرخ تورم بین استانهای مختلف در سال ۹۹، ۸.۶ درصد بوده است.
تغییرات قیمتی کالاهای خوراکی منتخب در فروردینماه
مرکز آمار تغییرات متوسط قیمت اقلام خوراکی منتخب برای گروههای مختلف خوراکی در مناطق شهری کشور در فروردین ۱۴۰۰ را اعلام کرد. بر این اساس در گروه نان و غلات اقلام "شیرینی خشک" با ٦,٨ درصد و "برنج ایرانی درجه یک" با ١.٦ درصد بیشترین افزایش قیمت را نسبت به ماه قبل داشتهاند.
در گروه گوشت قرمز، سفید و فرآوردههای آنها اقلام "مرغ ماشینی" با ٥,٩ درصد، "گوشت گاو یا گوساله" با ٥.٦ درصد و "گوشت گوسفند" با ٥.٢ درصد بیشترین افزایش قیمت را نسبت به ماه قبل داشتهاند. در گروه لبنیات، تخممرغ و انواع روغن بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به "روغن مایع" با ٥,٣ درصد، "شیر خشک" با ٣.٩ درصد، "کره پاستوریزه (کره حیوانی) و دوغ پاستوریزه" با ٢.١ درصد بوده است. همچنین قیمت "تخممرغ ماشینی" با ٦.١ درصد بیشترین کاهش قیمت را نسبت به ماه قبل داشته است.
در بخش میوه و خشکبار بیشترین افزایش قیمت مربوط به "انار" با ٨,١ درصد افزایش نسبت به ماه قبل است. همچنین در این گروه قیمت "موز" با ٢٦.٧ درصد و "هندوانه" با ١٥.٩ درصد بیشترین کاهش قیمت را نسبت به ماه قبل داشته است.
در گروه سبزیها و حبوبات بیشترین افزایش قیمت مربوط به "گوجه فرنگی" با ١٨,٢ درصد، "نخود" با ٦.٦ درصد، "لپه" با ٤.٨ درصد و "عدس" با ٤.٣ درصد افزایش نسبت به ماه قبل است. همچنین در این گروه قیمت اقلام "خیار" با ١٤.٢ درصد، "کدوسبز" با ١١.٣ درصد و "پیاز" با ٦.٣ درصد بیشترین کاهش قیمت را نسبت به ماه قبل داشته است.
در بین قند و شکر، آشامیدنیها و سایر خوراکیها بیشترین افزایش قیمت مربوط به "شکر" با ٥,٦ درصد، "قند" با ٤.٨ درصد و "نوشابه گازدار" با ٤.٦ درصد افزایش نسبت به ماه قبل است.