گزارش وضعیت بخش غذا و کشاورزی سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (SOFA) برای سال ۲۰۲۱ بر نیاز به انعطافپذیری بیشتر دستگاههای کشاورزی در برابر شوکها و استرسها، مانند همهگیری کرونا، شرایط آب و هوایی شدید و درگیریهای مسلحانه را مورد تأکید قرار میدهد. به گزارش انتخاب به نقل از واتیکان نیوز، تخمین زده میشود که ۳ میلیارد نفر، یعنی تقریباً ۴۰ درصد از جمعیت جهان، توانایی پرداخت پول کافی برای دریافت یک رژیم غذایی سالم را ندارند. آژانس سازمان ملل متحد که با گرسنگی، سوءتغذیه و ناامنی غذایی مبارزه میکند، در گزارش جدیدی که روز سهشنبه در رم منتشر شد، اعلام کرد: "اگر رویدادهای غیرقابلپیشبینی بیشتر درآمدها را به میزان یکسوم کاهش دهد، یک میلیارد نفر دیگر به رقم فعلی افزوده میشوند. " گزارش وضعیت غذا و کشاورزی (SOFA) برای سال ۲۰۲۱ توسط سازمان غذا و کشاورزی (FAO) با عنوان "ایجاد انعطافپذیری بیشتر دستگاههای کشاورزی مواد غذایی در برابر شوکها و استرسها" است. این گزارش درحالیکه ارزیابی توانایی دستگاههای کشاورزی-غذایی ملی برای پاسخدهی به شوکها و عوامل استرسزا یا بازیابی سریع آنها را ارائه میکند، همچنین راهنماییهایی به دولتها در مورد چگونگی بهبود تابآوری ارائه میدهد. گزارش SOFA شوکها را بهعنوان رویدادهای کوتاهمدتی تعریف میکند که اثراتی منفی بر سیستم، رفاه افراد، داراییها، معیشت، ایمنی و توانایی مقاومت در برابر شوکهای آینده دارد. در مقایسه با سایر بخشهای اقتصادی، کشاورزی بهویژه در معرض خطراتی مانند تغییرات آب و هوایی قرار دارد. گزارش شاخص فائو بر نیاز کشورها به مقاومتر کردن دستگاههای خود در برابر شوکهای ناگهانی، مانند همهگیری کرونا، که نقش مهمی در آخرین افزایش گرسنگی جهانی داشت، تأکید میکند. کو دونگیم، مدیرکل فائو، در مراسم رونمایی مجازی گزارش SOFA گفت: «این بیماری همهگیر هم انعطافپذیری و هم ضعف دستگاههای کشاورزی و غذایی ما را برجسته کرد». حتی قبل از کرونا، آژانس سازمان ملل احساس میکرد که جهان در مسیر تحقق تعهد خود برای پایان دادن به گرسنگی و سوءتغذیه تا سال ۲۰۳۰ قرار ندارد. گزارش فائو شامل شاخصهای سطح کشور در بیش از صد کشور عضو، با تجزیهوتحلیل عواملی مانند شبکههای حملونقل، جریانهای تجاری و در دسترس بودن رژیمهای غذایی سالم و متنوع است. درحالیکه کشورهای کمدرآمد بهطورکلی با چالشهای بسیار بزرگتری روبرو هستند، کشورهایی با درآمد متوسط نیز در معرض خطر هستند.این شاخصها استحکام تولید اولیه و در دسترس بودن غذا و همچنین دسترسی فیزیکی و اقتصادی به غذا را اندازهگیری میکند. بنابراین، آنها میتوانند به ارزیابی ظرفیت دستگاههای کشاورزی-غذایی ملی برای جذب شوکها و استرسها، که یکی از جنبههای کلیدی تابآوری است، کمک کنند. این شوکها شامل رویدادهای شدید آب و هوایی و افزایش بیماریها و آفات گیاهی و حیوانی است.