تحقیقات جدید نشان میدهد که اتخاذ یک رژیم غذایی سرشار از حبوبات، آجیل، غلات کامل و مقادیر کم گوشت قرمز و فرآوری شده همراه به رژیم روزهداری میتواند طول عمر را افزایش دهد. به گزارش مهر، رژیم غذایی غربی که سرشار از پروتئین حیوانی، غذاهای فرآوری شده و قندهای تصفیه شده است، اغلب منجر به بیماریهای مزمن ازجمله بیماریهای قلبی عروقی و دیابت نوع ۲ میشود.
طبق جدیدترین مطالعه، اتخاذ الگوی تغذیه سالم در اوایل زندگی میتواند تا یک دهه به میانگین طول عمر اضافه کند، اما افراد در هر سنی میتوانند از این تغییرات بهرهمند شوند. چند تغییر ساده در رژیم غذایی و کمی روزهداری متناوب ممکن است کلید زندگی طولانیتر باشد.
تغییر از یک رژیم غذایی معمولی غربی حاوی پروتئین حیوانی، غذاهای فرآوری شده و قندهای تصفیه شده به یک رژیم غذایی بهینه حاوی حبوبات، آجیل و غلات کامل و مصرف کم گوشت قرمز و فرآوری شده، همراه با رژیم فستینگ دورهای (روزهداری)، میتواند طول عمر را افزایش دهد.
رژیم فستینگ نوعی روزهداری با محدودیت زمانی است که عبارت است از مصرف مواد غذایی در مدت ۸ ساعت و پرهیز از مصرف غذا یا همان روزهداری در ۱۶ ساعت باقیمانده روز. یک متاآنالیز جدید از تحقیقات رژیم غذایی نشان میدهد که اگر این شرایط در ۲۰ سالگی شروع شود، بیش از یک دهه به طول عمر میافزاید.
دکتر «والتر لونگو»، محقق ارشد از دانشگاه کالیفرنیا، میگوید: «ما ارتباط بین مواد مغذی، رژیم فستینگ، ژنها و طول عمر را در گونههای کوتاهمدت بررسی کردیم. با اتخاذ رویکردی مبتنی بر بیش از یک قرن تحقیق، میتوانیم شروع به تعریف یک رژیم غذایی برای افزایش طول عمر کنیم که پایهای محکم برای توصیههای تغذیهای و تحقیقات آینده است.»
به گفته محققان، هیچوقت برای شروع دیر نیست. حتی تغییر رژیم غذایی در سبک غربی در سن ۶۰ سالگی میانگین طول عمر را بیش از هشت سال افزایش داد. یک نکته مهم این بود که بهتر است تمام وعدههای غذایی روز را به یک دوره ۱۱ یا ۱۲ ساعته محدود کرد، بنابراین از مصرف میان وعدههای نیمهشب جلوگیری میشود.