باند دوم جاده امیدیه-آغاجاری توسط شركت نفت و گاز آغاجاری تكمیل میشود
اهواز- شبنم قجاوند [email protected]: مسیر یک کیلومتری باند دوم جاده امیدیه-آغاجاری منتهی به سهراهی آغاجاری توسط این شرکت بهرهبرداری نفت و گاز آغاجاری تکمیل میشود.
مهندس جواد تقیزاده سرپرست شرکت بهرهبرداری نفت و گاز آغاجاری ضمن بازدید از این پروژه بر تکمیل باند دوم جاده امیدیه تا سهراهی آغاجاری تأکید کرد. پروژه حداث باند دوم جاده امیدیه تا سهراهی آغاجاری به عهده راه و شهرسازی استان خوزستان بود که تکمیل مسیر انتهایی آن به علت طولانی شدن به مطالبه عمومی همشهریان و مسئولین اجرای شهرستان تبدیلشده بود. مطابق برنامهریزی صورت گرفته توسط مهندسی و ساختمان شرکت بهرهبرداری نفت و گاز آغاجاری زمان بهرهبرداری از این پروژه یک سال دیگر اعلامشده است. در ادامه این بازدید مهندس تقی زاده سرپرست شرکت آغاجاری از جاده نیمهتمام سهراهی چیتگر تا شهرستان آغاجاری بازدید نمود.
آغاز پروژه آسفالت جاده جایزان امیدیه از سوی شركت نفت و گاز آغاجاری
اهواز- شبنم قجاوند- عملیات اجرایی پروژه آسفالت ۲.۲ کیلومتر از جاده جایزان – امیدیه با حضور سرپرست شرکت بهرهبرداری نفت و گاز آغاجاری آغاز شد.
این پروژه شامل بخشی از ریز سازی قدیم، قیر پاشی و آسفالت هست که با اعتباری بالغ بر ۵۰ میلیارد ریال از محل اعتبارات سرمایهای این شرکت در حال انجام است.
طی برنامهریزی صورت گرفته توسط مجموعه مهندسی و ساختمان، عملیات اجرایی آسفالت مسیر ۲٫۲ کیلومتری قطعه ج تا یک ماه دیگر به بهرهبرداری میرسد.
مهندس جواد تقیزاده سرپرست شرکت بهرهبرداری نفت و گاز آغاجاری در این بازدید بر شناسایی راهکارهای لازم جهت تسریع در اجرا و تکمیل جاده جایزان-امیدیه تأکید نمود.
حذف یارانه گاز مشترکان پرمصرف
بر اساس بودجه ۱۴۰۱، گاز رایگان برای خانوادههای تحت پوشش مراکز بهزیستی و کمیته امداد امام (ره) در نظر گرفته و تاکنون بیش از ۶۵۰ هزار خانوار از این قضیه بهرهمند شدهاند اما حذف یارانه برای مشترکان پرمصرف نیز موردتوجه قرارگرفته که گفتههای وزیر نفت نهایتاً تا ماه آینده اجرایی میشود. به گزارش ایسنا، میزان مصرف گاز در ایران تقریباً با ۱۲ کشور ثروتمند اروپا برابری میکند. آمارهای مصرف گاز در زمستانی که گذشت به نقطه بحران رسید. باوجودآنکه با توجه به تکمیل تعمیرات اساسی پالایشگاهها، بیش از ۸۰۰ میلیون مترمکعب گاز فراورش و وارد شبکه سراسر میشد، باز هم نا ترازی انرژی در گاز وجود داشت که این امر بیانگر عدم رعایت الگوی مصرف است. همین امر باعث شده تا وزارت نفت سیاستهای تشویقی و تنبیهی را به کار بگیرد؛ یکی از اقدامهای دولت سیزدهم افزایش تعرفه برای مشترکان پرمصرف گاز بود که پارسال در آذرماه رقم خورد و گام نخست به این شکل برداشته شد که هیچگونه تغییری در قیمت سه پله نخست که تقریباً ۷۵ درصد مشترکان بودند و بیش از ۵۰ درصد مصرف را داشتند، صورت نگرفت. اما در بحث تعرفههای گاز ۱۲ پله تعریفشده است؛ از پله ۴ تا پله ۱۲ مشترکان پرمصرف هستند. با برنامهریزی که انجام و در دولت نیز مصوب شد، تعرفه هر پله نسبت به پله قبل ۴۰ درصد افزایش مییابد، یعنی سه پله نخست که ۷۵ درصد مشترکان ما هستند، هیچگونه افزایش قیمتی نداشتند، اما از پله چهارم که شروع مشترکان پرمصرف است، افزایش نرخها انجام شد، اما پارسال به دلیل اینکه نمیخواستیم تکانههای اقتصادی اتفاق بیفتد، بخشی را گذاشتیم در سال ۱۴۰۱ اجرا شود. مجلس در قانون بودجه ۱۴۰۱ مصوب کرده است قیمت گاز برای مشترکان پرمصرف باید بدون یارانه باشد، آن طور که جواد اوجی - وزیر نفت - اعلام کرده، کارشناسان وزارت نفت در حال بررسی این موضوع هستند که پس از نهایی شدن به دولت ارائه خواهد شد و انشاءالله افزایش قیمت ابزاری برای کنترل شدت مصرف انرژی و بهینه مصرف کردن گاز برای مشترکان باشد. فکر میکنم این آییننامه طی یکی دو ماه آینده به دولت ارائه شود. در حال حاضر ۲۵ میلیون مشترک گاز در کشور وجود دارد که از این تعداد، ۷۶ درصد از مشترکین در سه پله اول مصرف قرار دارند و ۵۰ درصد گاز کشور را مصرف میکنند. متوسط قیمت گاز سه پله اول مشترکین هر مترمکعب حدوداً ۶۳ تومان است هر مشترک در ماه حدود ۵۰۰ مترمکعب مصرف دارد که با نرخ ۶۳ تومان، ۳۵ هزار تومان در ماه پول گاز میپردازند. این در حالی است که اگر همین میزان گاز را صادر کنیم معادل ارزی آن به نرخ صادراتی، برابر با ۳ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان خواهد بود؛ درحالیکه ما با رقم بسیار پایین، آن را در منازل مصرف میکنیم.