لوگو
1404 سه‌شنبه 21 مرداد
  • صفحه نخست
  • سیاست
  • سخن‌گاه
  • اقتصاد
  • شهروند
  • بین الملل
  • فرهنگ و هنر
  • سلامت
  • علم و فناوری
  • ورزش
  • خواندنی‌ها
  • آرشیو روزنامه
1399 سه‌شنبه 16 دي
نسخه چاپی
سرمقاله

عراق و خلیج‌فارس، کانون تنش‌زایی علیه ایران در روزهای پایانی ترامپ

ستاره صبح-

تحولات اخیر خاورمیانه نشان از تحرکات بی‌سابقه آمریکا در منطقه دارد. در چنین وضعیت خطرناکی باید هوشیار بود تا اجازه تنش‌زایی در منطقه داده نشود. البته نگارنده مطمئن نیست که ترامپ در پی ماجراجویی جدیدی در منطقه باشد، چون نفعی برای او ندارد. موضوع انتخابات ریاست جمهوری ایالات‌متحده را باید پایان‌یافته تلقی کرد و انتقال قدرت قطعی است. به همین دلیل تحرکات آمریکا را باید بیشتر در وجه دیگر آن ارزیابی کرد. ازآنجایی‌که در سالگرد ترور سردار سلیمانی، ایران از «انتقام سخت» صحبت کرده، شاید بتوان تحلیل این تحرکات از جانب آمریکا را در قالب «بازدارندگی» و حفظ آمادگی در صورت وقوع اقدامی از جانب ایران ارزیابی کرد. هرچند با توجه به روانشناسی شخصیت ترامپ، هیچ احتمالی را نباید کنار گذاشت. از طرفی از نقش اسرائیل در هرگونه جنگ‌افروزی احتمالی در روزهای پایانی دوره ریاست‌جمهوری ترامپ نباید غافل شد، زیرا کینه اسرائیل نسبت به ایران جدی و خطرناک است. نتانیاهو به‌شدت با برجام مخالف بوده و هست و اکنون‌که بایدن گفته به دنبال کاهش تنش با ایران و احیای برجام است، در تلاش است تا هنوز دوره ترامپ تمام نشده، منطقه را دچار تنش کند. درواقع دوره چهارساله ریاست‌جمهوری ترامپ برای اسرائیل و نتانیاهو یک فرصت طلایی بود. درنتیجه شکست ترامپ در انتخابات برای نتانیاهو یک فاجعه شد؛ بنابراین باید به‌شدت مراقب اقدام شرورانه  اسرائیل بود که درصدد است وضعیت برای بایدن را دشوار و غیرقابل‌بازگشت کند. نکته‌ای که باید به آن دقت کرد این است که کانون احتمالی بروز تنش‌ها در عراق و منطقه خلیج‌فارس قرار دارد. علتش این است که در عراق حاکمیت قدرتمندی وجود ندارد و گروه‌های نیابتی که تحت نفوذ اطلاعاتی اسرائیل و عربستان هستند، می‌توانند منشأ این رویداد خطرناک باشند. نمونه اخیر آن را در حمله راکتی به منطقه سبز بغداد می‌توان دید که بدون این‌که مدرکی مبنی بر دست داشتن ایران معلوم شود، آمریکا انگشت اتهام را به‌سوی ایران نشانه گرفت. به همین دلیل نویسنده معتقد است بهترین راه جلوگیری از چنین شرارت‌هایی، اطمینان دادن به دولت عراق در عدم دخالت ایران و گروه‌های نزدیک به ایران در هرگونه اقدام تحریک‌آمیز است. این پیام از سوی عراقی‌ها به‌فوریت به واشنگتن منتقل خواهد شد. این امر اقدامی منطبق بر حکمت و مصلحت است و همان‌گونه که از قدیم گفته‌اند، علاج واقعه قبل از وقوع باید کرد. منطقه خلیج‌فارس کانون دیگر بحران احتمالی است. انفجار احتمالی یک مین، حمله به یک کشتی و یا اتفاقات دیگر می‌تواند جرقه‌ای برای شروع بحران باشد و اسرائیلی‌ها می‌توانند بدون اینکه رد پایی از خود به جا بگذارند، دست به چنین اقداماتی بزنند؛ بنابراین در چنین شرایطی ایران باید با هوشیاری رفتار کرده و تلاش کند تا به‌سلامت این برهه را پشت سر بگذارد تا دوره جدید سیاسی در آمریکا آغاز شود.

 

 

Facebook Twitter Linkedin Whatsapp Pinterest Email
سرویس خبری: سیاست
لینک کوتاه https://setaresobh.ir/news/103340
کلید واژه‌ها: #ترامپ #خلیج‌فارس #عراق_

خبرهای مرتبط

منطقه در انتظار نتایج سفر نتانیاهو به واشنگتن است/  آمریکا فضا را برای ماجراجویی نتانیاهو باز کرده است
منطقه در انتظار نتایج سفر نتانیاهو به واشنگتن است/ آمریکا فضا را برای ماجراجویی نتانیاهو باز کرده است
تهدید ترامپ به تصرف کانال پاناما
تهدید ترامپ به تصرف کانال پاناما
واکنش ترامپ به احتمال حمله پیش‌دستانه به ایران
واکنش ترامپ به احتمال حمله پیش‌دستانه به ایران
من طرفدار دیپلماسی، تنش‌زدایی و مذاکره هستم/ مخالف حجاب اجباری هستم
من طرفدار دیپلماسی، تنش‌زدایی و مذاکره هستم/ مخالف حجاب اجباری هستم
رابطه ایران و آمریکا
رابطه ایران و آمریکا
روزهای دلهره‌آور
روزهای دلهره‌آور

دیدگاه شما

دیدگاه شما پس از بررسی منتشر خواهد شد. نظراتی که حاوی توهین یا الفاظ نامناسب باشند، حذف می‌شوند.

آخرین خبرها

  • چراغ سبز به توافق
  • اگر مذاکره و توافق نکنیم چه کنیم؟/ مذاکره مقرون به صرفه‌ترین شیوه حل مشکلات است/ معلوم نیست تندروها چه مشکلی با مذاکره دارند؟
  • آینده مبهم مطبوعات و روزنامه نگاری
  • پالرمو تائید؛ سی اف تی بلاتکلیف
  • آتش نتانیاهو و جنون جنگ
  • زیرپوست آموزش‌وپرورش چه می‌گذرد؟
  • رانت خودرو و بنزین ارزان
  • محاصره ژئوپلیتیکی ایران
  • فرازوفرود بانک سپه از حمله سایبری تا به امروز
  • نهضت زدایش | نوشتاری از حسین انتظامی
  • حصر میرحسین موسوی و زهرا رهنورد را بردارید/ تا زمانی که مشکلاتمان را با آمریکا حل نکنیم هیچ اتفاقی نخواهد افتاد + ویدئو
  • ترکیب نهایی استقلال برابر تراکتور در سوپر جام اعلام شد
  • وقتی اسب‌های اصفهان “تازیانه” مشکلات را می‌خورند!
  • ریکاردو آلوز بازیکن تراکتور است یا سپاهان؟
  • ایران در ازای لغو تحریم‌های آمریکا، «محدودیت‌هایی بر توسعه هسته‌ای را برای مدت معینی می‌پذیرد»/ محدود کردن برنامه موشکی ایران «منتفی» است
  • در دادگاه مطبوعات امروز چه گدشت؟
  • حضور ۱۸ هزار زندانی جرایم غیرعمد در زندان‌ها
  • ورود سازمان بازرسی به یکی از مناقصات منطقه عسلویه
  • خدمات دفاتر اسناد رسمی آنلاین می‌شود
  • تئاترها ۲ شب روی صحنه نمی‌روند
  • جزئیات ثبت نام دانش‌آموزان در مدارس برای سال تحصیلی جدید
  • مرور فعالیت هنری مهرانه مهین ترابی به بهانه ۶۸ سالگی
  • ماموریت لاریجانی کلید خورد: توافقنامه امنیتی درعراق / ارسال پیام به لبنان
  • دیدار لاریجانی با الاعرجی
  • دلیل کندی توسعه فیبرنوری در کشور چیست؟
لوگو
  • درباره ما
  • تماس با ما
  • همکاری با ما
  • تعرفه آگهی
  • نمایندگی‌ها
  • شناسنامه
  • مرامنامه
  • آرشیو
  • RSS

1401© :: کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به روزنامه ستاره صبح بوده و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلا مانع است.