این انتخابات امریکا بی سابقه ترین و پرتنشترین انتخابات تاریخ این کشور بود،زیرا نمیشد نتیجه آن را از قبل پیش بینی کرد. باید منتظر ماند تا نتیجه انتخابات اعلام شود. نکته قابل تأمل اینکه شرط بندیها روی نتیجه انتخابات بیشتر روی ترامپ بود تا هریس. نتیجه هر چه باشد به دلیل تداوم تنش بین تهران - واشنگتن نمیتوان انتظار داشت تا یخ روابط بین دو کشور ذوب شود و تحریمها برداشته شود یا کاهش یابد.
آنچه روشن است این است که اگر ترامپ رئیسجمهور شود، روسیه و چین تقویت خواهند شد و فشار بر ایران بیشتر خواهد شد. نکته قابل تأمل این است که ترامپ جلوی فروش نفت ایران به چین را خواهد گرفت. پیچ فروش نفت در دوره بایدن شل شده بود، اما بار دیگر با انتخاب ترامپ، سفت خواهد شد. این اتفاق باعث میشود تا تورم رشد اقتصادی کم و کاهش ارزش پول ملی و کاهش قدرت خرید مردم را به دنبال داشته باشد.
علاوه بر آن آنچه اکنون نگران کننده است این است که احتمال جنگ بین ایران و اسرائیل و امریکا وجود دارد. به همین دلیل امریکا بمب افکن های ب 52 را به منطقه فرستاده تا از امنیت اسرائیل دفاع کند. نگرانی دیگر این است که حال که انتخابات امریکا تمام شده است، اعلام کرده که دیگر نمیتواند جلوی حمله اسرائیل به ایران را بگیرد.
این سیاست یعنی چک سفید امضا دادن به اسرائیل برای حمله به ایران. نگرانی دیگر اینکه شواهد و قرائن حاکی از آن است که برخی کشورهای عربی که به ظاهر متحد ایران بودند یکی یکی از مناقشه ایران و امریکا پا پس میکشند و از نیروهای نیابتی ایران نیز فاصله میگیرند. عراق اعلام بی طرفی کرده است. وزیر اقتصاد لبنان گفته حزب الله باید خلع سلاح شود. آیتالله سیستانی هم گفته سلاح باید دست دولت باشد. سوریه هم چشمش را بر اقدامات اسرائیل علیه خودش و ایران بسته است.
در چنین وضعیتی اگر جنگ دیگری رخ دهد یک جنگ نابرابر خواهد بود که میتواند به ضرر ایران تمام شود. هر چند پنجره دیپلماسی بسته شده است اما باز هم میتوان از ابزار دیپلماسی و مذاکره با طرف اصلی یعنی امریکا از جنگ جلوگیری کرد. واقعیتهایی که برشمرده شد نشان از آن دارد که ائتلاف نانوشته بین غرب، امریکا و کشورهای عربی علیه ایران شکل گرفته است. این مهم شکست دیپلماسی در منطقه ارزیابی میشود. آمریکاییها یک رئیسجمهور، 435 عضو مجلس نمایندگان و 34 سناتور را انتخاب کردند. نتیجه انتخابات هر چه باشد به ائتلاف غربی و عربی علیه ایران کمک میکند.