بانیان وضع موجود با فرار به جلو از زیر بار آنچه کردهاند شانه خالی میکنند و همچنان به دنبال نابودی اسرائیل، آمریکا و... هستند. اول نان، آب، هوا، برق، گاز مردم را تأمین کنید بعد بروید سراغ اسرائیل، آمریکا، اروپا و... بزرگترها گذشته را به یاد دارند و حالا با آن مقایسه میکنند. گزارشهای رسمی بهقدری حاد شده که احتمال جیرهبندی آب که ایرانیها آن را تاکنون تجربه نکردهاند وجود دارد.
*دمای هوا در اهواز، ایلام، بوشهر در روزهای گذشته به مرز 50 درجه رسید و دمای تهران از 40 درجه عبور کرد.
* ایران چند روز پیش گرمترین نقطه جهان شد و روز گذشته هم آبادان گرمترین شهر جهان اعلام شد.
*دمای هوای زمین از زمان انقلاب صنعتی تاکنون (275 سال پیش) حدود 1.2 درجه سانتیگراد بالا رفته که برای زیست بشر نگرانکننده است. شگفت آنکه دمای هوا در ایران در نیمقرن گذشته 1.6 درجه سانتیگراد افزایشیافته است. ماجرا چیست؟ چرا گرفتار بحران زیستمحیطی و بحران آبشدهایم؟ چرا منابع آبی از بین رفته و تالابها خشکیده و جنگلها از بین رفتهاند؟
*یک سد در هرمزگان و یک سد در فارس خشکیدهاند. این سدها پیش از این آب داشتند، اما اکنون کانون گردوغبار شدهاند. کارشناسان پیشبینی میکنند 21 استان کشور در معرض بیابانزایی و گرد و غبار قرار دارند. علت این است که صنایع آب بر در استانهای کویری مثل اصفهان، یزد، اراک، تهران و... قرار دارند و اگر این صنایع در کنار آبهای خلیجفارس و دریای عمان میبودند، حالا گرفتار کمآبی، کم برقی، کم گازی و... نبودیم.
فولاد مبارکه پیش از انقلاب در بندرعباس جاسازیشده بود و ماشین آلات آن هم خریداری شده بود، اما بعد از انقلاب این صنعت آب بر از هرمزگان به استان خشک اصفهان منتقل شد و فاجعه آفرید. بحران به جایی رسیده که وقت آن رسیده که با یک چرخش 180 درجهای از تکنوکراتها فنسالاران برای نجات کشور استفاده شود. ترجیح تعهد بر تخصص نتیجهاش همین است که میبیند.
مسئولان بدانند مردم تاب و تحمل فشار بیشتر را ندارند پس رویکردها را تغییر دهید و از آرمانگرایی دست بکشید و بهواقع گرایی رویآورید. مطالبات حداقلی مردم که نان، آب، هوا، برق، گاز، شغل و درآمد است را برآورده کنید. اولویت در سیاستگذاری را جای آرمان گرایی توسعه گرایی با هدف تأمین رفاه قرار دهید. سیاستهای غلط را کنار بگذارید.
امکانات آستان قدس رضوی، بنیاد مستضعفان، ستاد اجرایی فرمان امام و ... در اختیار فرودستان قرار بگیرد. وزیر نیرومی گوید آب نیست صرفه جویی کنیم. علاوه بر آب هوا گرم آتش، مردم تابستان گوم و بی سابقهای را تجربه میکنند. مسئولان بروند کشورهای حاشیه خلیج فارس را ببینند که آنها چگونه با بهره گیری از تکنولوژی و تعامل سازنده با غرب توانستند بر مشکل کم آبی فائق آیند. در چنین شرایطی دولت مجبور میشود ادارات دولتی و نهادها را تعطیل کند. این راهکار نیست، راهکار بهره گیری از تخصص و تکنولوژی به جای افراد به ظاهر متعهد و کم سواد است. اگر روند کم بارشی، کم آبی، سو مدیریت و گرم شدن ایران ادامه یابد درهای جهنم به روی ایران باز خواهد شد.