دکتر ناصر خمیسی، فوق تخصص گوارش و عضو انجمن گوارش و کبد ایران در گفتوگو با شفقنا گفت: در سرطان معده یکی از عوامل مهم استفاده از مواد غذایی چند بار مصرف است یا موادی که نگهداری آنها مشکل است و در صورت نگهداری غیربهداشتی موجب آلودگی میشوند. شایعترین این بیماریها بدخیمی است که جزو سرطان معده است. پخت مواد غذایی ناسالم یا شیوههای غلط پخت موجب تولید اکسیدانها و سمومی میشود که به بدن آسیب میرساند و عامل جهش ژنهای منتهی به سرطان هستند. وی افزود: با وضعیتی که زندگیهای امروزه پیدا کرده و سبک غربی تغذیه که غذاهای مورد استفاده عموماً فراوری شده، تراریخته و بهصورت کنسرو شده است و همراه با افزودنیها تهیه میشود و مواد نگهدارنده بیشازحد وارد بدن ما میشود. این موارد جزو عوامل شناخته شده بیماریهای گوارشی هستند و بدخیمیها و سرطانها و بسیاری از تغییرات سلولی که در بافتها پیش میآید و در دستگاه گوارش بهصورت پولیپ درمیآید جزو عواملی هستند که تشدیدکننده پروسه نابهنجاری در درون بدن فرد خواهد شد و مسلماً تغذیه و مواد غذایی مسئلهای حاد و اساسی است. البته بیماریهای دستگاه گوارش علل مختلفی دارند؛ آلودگیهای محیطی و سموم ازجمله موارد بسیار مهم هستند، اما تغذیه اهمیت ویژهای دارد و زمینهساز بدخیمی است. لازم به ذکر است که در سرطان معده یکی از عوامل مهم استفاده از مواد غذایی چند بار مصرف است. همچنین پخت مواد غذایی ناسالم عامل جهش ژنهای منتهی به سرطان هستند.