آغاز پایش مصرف بهینه گاز طبیعی
در مراکز اداری، تجاری و عمومی اصفهان
علیرضا هژبری: مدیرعامل شرکت گاز استان اصفهان از آغاز طرح پایش مصرف بهینه گاز طبیعی در مراکز اداری، تجاری و عمومی سطح استان خبر داد.
ابوالقاسم عسکری با اشاره به آغاز طرح پایش مصرف بهینه گاز طبیعی در مراکز اداری، تجاری و عمومی سطح استان گفت: این طرح با محوریت پایگاه بسیج شرکت گاز استان و همکاری واحدهای بهرهبرداری، بهینهسازی مصرف گاز و روابط عمومی از ابتدای آذرماه آغاز شد.
وی با اشاره به اینکه مطابق با جلسات هماهنگی انجام شده، پایش ها به صورت روزانه در سطح کلانشهر اصفهان و سایر شهرستانهای استان انجام میشود، افزود: مراکز اداری، تجاری و عمومی در سطح استان باید نسبت به رعایت الگوهای مصرف بهینه گاز و رعایت دمای رفاه ۲۱ - ۱۸ و بهینهسازی سیستمهای گرمایشی اقدام نمایند. بر اساس بخشنامه معاون اول محترم ریاست جمهوری و مطابق با روال سالهای گذشته مراکز اداری، تجاری، آموزشی و عمومی موظفاند سیستمهای گرمایشی خود را یک ساعت قبل از شروع بکار روشن و ضمن رعایت مصرف بهینه گاز، یک ساعت قبل از اتمام کار خاموش نمایند و همچنین سیستمهای گرمایشی باید در کلیه روزهای تعطیل خاموش باشند.
مدیرعامل شرکت گاز استان اصفهان با تشریح برخی از تخلفات مراکز اداری، تجاری و عمومی افزود: در صورت مشاهده عدم رعایت الگوی مصرف، استفاده از تجهیزات غیرمجاز نظیر تجهیزات گرمایش فضای باز و…، در مرحله اول اخطار صادر شده و در صورت عدم رعایت، اعمال قانون خواهد شد. عسکری، بازرسیها و پایش مصرف بهینه در سطح استان را در ۲ سطح عمومی و تخصصی تقسیمبندی نموده و گفت: با همکاری ادارات گاز با محوریت پایگاه مقاومت بسیج پایش های عمومی در سطح استان انجام و نتایج آن به صورت روزانه در سامانه مربوطه ثبت میشود. همچنین در زمینه تخصصی نیز تیمهای متشکل از بازرسی استانداری، شرکت گاز استان و شرکت توزیع برق نسبت به پایش ادارات کل اقدام میگردد. وی افزود: خوشبختانه در سال گذشته برخی از ادارات همکاری مناسبی با شرکت گاز داشته و در موادی نیز که موتورخانههای آنها دارای اشکال بوده با استفاده از طرح بهینهسازی موتورخانهها، نسبت به بهینهسازی واحد موتورخانه اقدام شده که این امر موجب کاهش ۲۵ درصدی مصرف گاز گردیده است. مدیرعامل شرکت گاز استان اصفهان با اشاره به اینکه هر یک از کارکنان شرکت یک سفیر مصرف ایمن و بهینه گاز طبیعی است از کلیه کارکنان خواست، ضمن رعایت الگوهای مصرف بهینه در ادارات گاز، نسبت به ترویج فرهنگ مصرف ایمن و بهینه گاز طبیعی در استان اهتمام ورزند.ایشان با اشاره به اقداماتی که در حوزه مصرف بهینه و ایمن گاز طبیعی در سطح گالری شهری، ایستگاههای اتوبوس و مترو انجام شده را یک حرکت مثبت و اثربخش دانست و بر لزوم همکاری کلیه واحدهای سازمانی در این مسیر تأکید نمود.
فروش نفت خارج از وزارتخانه تبدیل به فساد شد
استاد اقتصاد دانشگاه الزهرا گفت: مدتهاست که فروش نفت خارج از مسیر وزارت نفت به کانالهای اصلی توزیع فساد گسترده در کشور تبدیلشده که پشت پرده آن نهادهای قدرت حضور دارند که در برنامهها و تصمیمات کشور نفوذ دارند تا جای پای خود را قانونی کنند و درنهایت فساد شکل قانونی پیدا میکند. حسین راغفر در گفتوگو با ایلنا درباره کاهش سهم درآمدهای فروش نفت در بودجه 1403 گفت: در بودجه 1402 ارزیابی دولت برای فروش نفت غیرواقعی بود ازاینرو در بودجه 1403 درآمد حاصل از فروش نفت را کاهش دادند. موضوع مهمتر این است که قیمتی که برای فروش نفت در برنامههای بودجه پیشبینی میشود عمدتاً برآورد بالاتر از واقعیت است، باید توجه داشت که نفت ایران در بازار جهانی به فروش نمیرود بلکه به شکل محمولههایی خارج از بازار رسمی و معمولاً زیر قیمت به فروش میرود. وی ادامه داد: پس از تحولات منطقهای، روسها قیمت نفت را پایین آوردند تا فروش بیشتری داشته باشند و ایران هم برای اینکه بتوان توان فروش نفت در این شرایط را داشته باشد، قیمت نفت خود را از قیمت روسیه هم پایینتر آورده است. بنابراین درآمدی که در بودجه 1402 پیشبینی میکردند، محقق نشد. این کارشناس اقتصادی گفت: به نظر میرسد که در حال حاضر هم این وابستگی به نفت و فروش منابع زیرزمینی را باید کاهش دهند و جایگزین این کاهش درآمدها را هم مالیات میدانند اما راهکار جایگزین درآمدهای مالیاتی این است که به تدریج معافیتهای مالیاتی را حذف کنند و همزمان یارانههای بزرگی که در اختیار صنایع خصولتی قرار میگیرد باید کاهش پیدا کند. باید یک نظارت جدی از سوی دولت وجود داشته باشد تا صنایع خصولتی بخشی از این سودهای بزرگی را که به دلیل اخذ یارانههای قابلتوجه به دست میآورند، به دولت برگردانند. راغفر افزود: نکته حائز اهمیت این است که دولت و مجلس حاضر نیستند از این مجموعهها مالیاتبگیرند یا مالیات این بخش را افزایش دهند با این بهانه که افزایش مالیات برای این گروهها منجر به افزایش قیمت محصولات آنها خواهد شد و از گردونه رقابت خارج میشوند. چراکه کارایی این بنگاهها نه از طریق دسترسی به این رانتها، بلکه از طریق افزایش بهرهوری، استفاده از فناوریهای نوین و کاهش هزینههایشان باید افزایش پیدا کند و محقق شود. وگرنه وابستگی این مجموعههای خصولتی به دولت انگیزه مدیریت این صنایع را برای ارتقای بهرهوری کاهش میدهد.