اسماعیل بقایی ، سخنگوی وزارت خارجه استفاده ابزاری آلمان و انگلیس از ساز و کارهای حقوق بشری علیه ایران را محکوم کرد. اسماعیل بقائی سخنگوی وزارت امور خارجه با ابراز تاسف از تداوم سوء استفاده انگلیس، آلمان و برخی دیگر از کشورهای غربی از ساز و کارهای حقوق بشری برای اعمال فشار سیاسی علیه کشورهای در حال توسعه، اقدام این دو کشور در پیشگامی برای صدور قطعنامهای ضد ایرانی در شورای حقوق بشر را محکوم کرد و محتوای این قطعنامه را به دلیل سوء نیت طراحان آن، خلاف واقعبودن ادعاهای مورد استناد، تعمیمها و نتیجهگیریهای کلی بر اساس یک یا چند نقض ادعایی، تناقضگویی و ادعاهای غیرمستند منتسب به افراد بینام و نشان، فاقد ارزش و اعتبار حقوقی دانست. سخنگوی وزارت خارجه با اشاره به عملکرد انگلیس، آلمان، کانادا و دیگر بانیان و حامیان این قطعنامه ضد ایرانی در دو سال اخیر در رابطه با فجایع مختلف حقوق بشری در منطقه غرب آسیا بهویژه نسلکشی در غزه و جنایات رژیم صهیونیستی علیه مردم لبنان و سوریه، خاطرنشان کرد: نه انگلیس که خود از بزرگترین حامیان سیاسی و مالی و تسلیحاتی رژیم صهیونیستی است و وزیر خارجهاش اثبات نسلکشی در غزه را مستلزم کشتار میلیونها نفر میداند و نه آلمان که دومین تامینکننده تسلیحات مورد استفاده در نسلکشی اسرائیل است و وزیر خارجهاش صراحتا کشتار کودکان و زنان بیگناه فلسطینی را مجاز اعلام کرده است، از هیچ جایگاه اخلاقی برای درسآموزی به دیگران در مورد حقوق بشر برخوردار نیستند.
واکنش اسرائیل به مذاکره ایران و آمریکا
وزیرخارجه اسراییل در گفتوگویی با مطرح کردن ادعاهایی علیه نقش ایران در منطقه و فعالیت هستهای ایران، به سوالاتی درباره جنگ غزه و دیگر مسائل منطقهای پاسخ داد. به گزارش خبرآنلاین گدعون ساعر، وزیر امور خارجه اسراییل در جریان سفر به پاریس در گفتوگویی تفصیلی با روزنامه فیگارو در پاسخ به این که چگونه یک توافق جدید بر سر برنامه هستهای ایران میتواند موفق باشد، در حالی که برنامه هستهای ایران تقریبا به هدف خود رسیده است، با تکرار ادعاهای این رژیم علیه ایران بیان کرد: شرایط متفاوت است. در کاخ سفید، رئیسجمهوری قاطعتر داریم. ایران نیز دولت جدیدی دارد. و اروپاییها چشمانشان را باز کردهاند؛ هم به دلیل جنگ اوکراین که کمکهای تهران به روسیه را آشکار کرد، و هم به دلیل حملات مستقیم ایران علیه ما در آوریل و اکتبر ۲۰۲۴ که نشان داد نیروهای نیابتی آن مانند حماس و حزبالله چه تواناییهایی دارند، به ویژه از هفتم اکتبر (عملیات «طوفان الاقصی» از سوی حماس علیه اراضی اشغالی) به بعد. مقامهای ایران و روسیه کمکهای نظامی تهران به مسکو برای استفاده در جنگ اوکراین را نیز بارها رد کردهاند. تهران تاکید کرده است برخلاف شرکا و متحدان غربی کییف که آشکارا به مداخله نظامی در این جنگ میپردازند، از هیچ یک از طرفین حمایت نمیکند و ضمن این که تنها راهکار سیاسی را برای حلوفصل این جنگ مناسب میداند، آماده کمک به دستیابی آن است.
هشدار کانادا به آمریکا
وزیر امور خارجه کانادا گفت: با وجود تعرفههای اعمالشده علیه کانادا، که بزرگترین مشتری آمریکا است، روابط دو کشور هرگز مانند قبل نخواهد شد.ملانی جولی، وزیر امور خارجه کانادا هشدار داد روابط ایالات متحده و کانادا در پی سیاست جدید تعرفهای واشنگتن که هدف آن بازتعریف تجارت جهانی است، هرگز مانند گذشته نخواهد بود.خبرگزاری ریانووستی با انتشار ابن مطلب گزارش داد که جولی در حاشیه نشست وزرای خارجه ناتو در بروکسل گفت: ما اقدامات آمریکا را ارزیابی میکنیم و همزمان میدانیم که این روابط هرگز به حالت قبل بازنخواهد گشت.
این پیام من به اروپاییهاست. رابطه با آمریکا دیگر مانند گذشته نیست، آنها میخواهند مسیر متفاوتی را طی کنند و ما به آن واقفیم. او افزود که دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا در پی بازنگری کامل در تجارت جهانی است و کانادا بیش از سه ماه است که با این مسئله دست و پنجه نرم میکند.جولی با اشاره به روابط تجاری دو کشور تاکید کرد: ما در حال حاضر بزرگترین مشتری آمریکا هستیم. خرید ما از آمریکا بیش از مجموع خریدهای بریتانیا، فرانسه، چین و ژاپن است. هرکسی که تجارت کرده باشد میداند که وقتی با بهترین مشتری خود چنین رفتاری میکنید، به این معنی است که میخواهید اساسا روش کار خود را تغییر دهید. چهارشنبه گذشته، ترامپ فرمانی اجرایی امضا کرد که بر اساس آن از ۵ آوریل تعرفه پایه ۱۰ درصدی بر تمام کالاهای وارداتی به آمریکا اعمال میشود. همچنین تعرفههای بالاتر و متقابل برای کشورهایی که بیشترین مازاد تجاری را با آمریکا دارند از ۹ آوریل اجرایی خواهد شد. این در حالی است که اوایل مارس، واشنگتن تعرفه ۲۵ درصدی بر کالاهای وارداتی از مکزیک و کانادا اعمال کرده بود. به همین دلیل، تعرفههای گستردهای که چهارشنبه اعلام شد، شامل مکزیک و کانادا نبود.