لوگو
1404 شنبه 20 ارديبهشت
  • صفحه نخست
  • سیاست
  • سخن‌گاه
  • اقتصاد
  • شهروند
  • بین الملل
  • فرهنگ و هنر
  • سلامت
  • علم و فناوری
  • ورزش
  • خواندنی‌ها
  • آرشیو روزنامه
1404/02/01 - شماره 2489
نسخه چاپی

عراقچی: همکاری‌ ایران، روسیه و چین یک ضرورت در دنیای امروز است

«سید عباس عراقچی» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران طی سفر به مسکو و در مصاحبه‌ای اختصاصی با یک رسانه روس، درباره روابط دوجانبه و مسائل مختلف منطقه‌ای و بین‌المللی اظهارنظر کرد.
به گزارش ایسنا، عراقچی در پاسخ به سوال مجری شبکه راشاتودی درباره روابط ایران و روسیه گفت: به نظر من روابط ایران و روسیه هیچ‌گاه این‌قدر به هم نزدیک نبوده و این‌قدر مستحکم نبوده است. ما الان دارای یک معاهده جامع مشارکت راهبردی هستیم که سطح روابط ما را به سطح راهبردی ارتقا می‌دهد.
او تصریح کرد: ما همکاری‌های اقتصادی خود را با توجه به تحریم‌ها طراحی کردیم و لذا منتظر رفع تحریم‌ها نیستیم، بلکه در همین شرایط روابط خودمان را داریم گسترش می‌دهیم. 
عراقچی با بیان اینکه «به لحاظ سیاسی مشورت‌های بین ما بسیار نزدیک است»، گفت: ما در بسیاری از موضوعات بین‌المللی، مواضع بسیار یکسان و نزدیک به هم داریم. نمی‌خواهم بگویم هیچ اختلافی بین ما نیست. در بعضی موارد اختلاف نظر وجود دارد اما در غالب موارد ما با هم مواضع نزدیکی داریم و از همه مهم‌تر با هم در تبادل نظر، مشورت و رایزنی مستمر هستیم و مواضع خودمان را هماهنگ می‌کنیم. 
وزیر خارجه ایران گفت: سفر من به مسکو، یک روز قبل از دور دوم مذاکرات غیرمستقیم با آمریکا، نشان دهنده جدیت ما در روابطمان با روسیه است. ما دوستان خودمان را در زمان سختی، فراموش نمی‌کنیم؛ در شرایط سختی در کنار دوستانمان هم بودیم و الان هم طبیعی هست که مواضع خودمان را با همدیگر هماهنگ می‌کنیم.

ایران و روسیه به‌دنبال همکاری‌های درازمدت هستند
وزیر خارجه ایران درباره تصویب معاهده مشارکت راهبردی تهران-مسکو در روسیه و روند تصویب آن در ایران گفت: مجلس ایران هم طی روزهای آینده این معاهده را تصویب خواهد کرد و فکر می‌کنم ظرف هفته‌های آینده، این معاهده اجرایی خواهد شد. این معاهده چشم‌انداز درازمدتی را به روابط ایران و روسیه می‌دهد. 
او گفت: همکاری‌هایی که بین دو کشور وجود دارد، قبل از این معاهده شروع شده و ما الان در شرایط بسیار خوبی به سر می‌بریم، ولی این معاهده هم پایه‌های قوی‌تری برای روابط ایجاد می‌کند و هم اینکه چون دوره توافق بیست ساله هست و قابل تمدید هم هست، یک چشم‌انداز بلندمدتی را ایجاد می‌کند و ضمناً به بقیه دنیا هم این پیام را هم می‌دهد که ایران و روسیه به دنبال همکاری‌های درازمدت هستند و مسائل مقطعی نمی‌تواند این رابطه را دچار خدشه کند؛بنابراین معتقدم با اجرایی شدن این معاهده، مسیر همکاری‌های ما قویتر و سریعتر جلو خواهد رفت.

روسیه می‌تواند در ادامه راه مذاکرات کمک‌کننده باشد
وزیر خارجه ایران درباره نقش روسیه در حل‌وفصل موضوع هسته‌ای ایران تصریح کرد: روسیه برای کمک به حل‌وفصل مسالمت‌آمیز این موضوع و استفاده از دیپلماسی همواره پیشقدم بوده، همواره ایده‌های خوبی را معرفی کرده و در جریان مذاکرات گذشته که ما داشتیم و به برجام منتهی شد. روسیه یکی از شرکای این مذاکره بود و در طول مذاکرات هم با راهنمایی‌ها و پیشنهادات خودشان خیلی جاها راهگشا بودند و کمک کردند که ما به یک توافقی برسیم که البته آمریکا بعدا از آن خارج شد و ما فکر می‌کنیم روسیه بتواند کماکان به این نقش خودش ادامه دهد.
او با اشاره به دیدار روز جمعه با همتای روس خود گفت: امروز هم در صحبت‌های من با آقای لاوروف و دیروز هم با رییس جمهور محترم، جناب آقای پوتین، همین نکته مورد بحث قرار گرفت که چگونه روسیه با توجه به تجربه‌ای که در این زمینه دارد، می‌تواند در ادامه راه مذاکرات [غیرمستقیم] ایران و آمریکا، برای رسیدن سریعتر به یک راه حل عادلانه و توافق عادلانه کمک کند.
عراقچی در ادامه گفت: ما فکر می‌کنیم که آن دانش دوستان ما در روسیه، نسبت به موضوع هسته‌ای و همچنین حضور آنها در شورای امنیت و روابط خوب ایران و روسیه، عواملی هستند که کمک می‌کنند، روسیه نقش سازنده خودش را در این داستان ایفا کند.
وزیر خارجه ایران در پاسخ به تهدیدات غرب علیه این کشور گفت: ما در گذشته ثابت کردیم که به زبان زور، فشار و تهدید پاسخ نمی‌دهیم و در مقابل تهدیدها و فشارها مقاومت می‌کنیم. شاید یکبار دیگر آمریکایی‌ها خواستند عزم و اراده ما را امتحان کنند. فکر می‌کنم نتیجه امتحان خودشان را دیدند. 
او با بیان اینکه «در دولت جدید آمریکا، سیاست حداکثری اعمال شد و تهدیدهای نظامی شکل جدیدی به خودش گرفت»، گفت: حتی آرایش نظامی در اطراف ما توسط نیروهای مسلح آمریکایی صورت گرفت اما جمهوری اسلامی ایران از هیچ یک از مواضع عادلانه و منصفانه خودش کوتاه نیامد. ما عزت، حیثیت و منافع خودمان را به خاطر فشارها و تهدیدات دیگران، زیر پا نخواهیم گذاشت. من تصور نمی‌کنم که تهدیدات نظامی، به مرحله عملی شدن برسد. چرا؟ چون که فکر می‌کنم، دنیا ما را شناخته، آمریکایی‌ها هم ایران را شناختند که ما خوب می‌دانیم از خودمان دفاع کنیم.

 

Facebook Twitter Linkedin Whatsapp Pinterest Email

دیدگاه شما

دیدگاه شما پس از بررسی منتشر خواهد شد. نظراتی که حاوی توهین یا الفاظ نامناسب باشند، حذف می‌شوند.

تیتر خبرهای این صفحه

  • سروصدای تندروها دیگر تأثیر ندارد
  • روند مذاکرات ایران و آمریکا تاکنون مثبت بوده
  • غرب ستیزی برای عده‌ای آرمان؛ برای عده‌ای کاسبی
  • عوامل توسعه‌نیافتگی
  • عراقچی: همکاری‌ ایران، روسیه و چین یک ضرورت در دنیای امروز است
  • مذاکره سیاسی ۲ لبه توافق و عدم توافق دارد
لوگو
  • درباره ما
  • تماس با ما
  • همکاری با ما
  • تعرفه آگهی
  • نمایندگی‌ها
  • شناسنامه
  • مرامنامه
  • آرشیو
  • RSS

1401© :: کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به روزنامه ستاره صبح بوده و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلا مانع است.