لوگو
1404 جمعه 13 تير
  • صفحه نخست
  • سیاست
  • سخن‌گاه
  • اقتصاد
  • شهروند
  • بین الملل
  • فرهنگ و هنر
  • سلامت
  • علم و فناوری
  • ورزش
  • خواندنی‌ها
  • آرشیو روزنامه
1400/01/25 - شماره 1551
نسخه چاپی
معاون اداره نظارت، ارزیابی و خدمات گردشگری تشریح کرد

آمار سفرها و تخلفات نوروزی

معاون اداره کل نظارت، ارزیابی و خدمات گردشگری کشور با اعلام آمار سفر و اقامت نوروزی، اخطار و تعلیق‌ها، رکودداران هر بخش را اعلام کرد. اسماعیل برات با این پیش‌درآمد که عوامل دیگری به‌غیراز سفر با تعریف «هوشمند و ایمن»، علت وضعیت حال حاضر کشور است، به ایسنا گفت: در طول تعطیلات نوروزی هیچ گزارشی از مسافران و حتی وزارت بهداشت مبنی بر عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی در تأسیسات گردشگری دریافت نکرده‌ایم.
او ادامه داد: در تعطیلات نوروز ۱۴۰۰ میانگین ضریب اشغال هتل‌ها و مراکز اقامتی کشور (با احتساب مناطق آزاد)، کمی بیش از ۳۰ درصد بود؛ به این معنی که اگر گنجایش مرکز اقامتی ۱۰۰ نفر باشد، کمتر از ۵۰ درصد ظرفیت آن اشغال‌شده است و مراکز اقامتی از فضای ایمن و مطمئنی برای گردشگران و مسافران برخوردار بوده‌اند. او از ثبت ۲ میلیون و ۵۵۷ هزار و ۸۴۱ شب ـ اقامت در اقامتگاه‌های رسمی کشور در فاصله ۲۸ اسفندماه سال ۹۹ تا سیزدهم فروردین‌ماه ۱۴۰۰ خبر داد و گفت:‌ از این آمار، ۹۱۹ هزار نفر در هتل‌ها، ۴۱۸ هزار نفر در مسافرخانه‌های دارای مجوز، ۳۵۶ هزار نفر در مهمان‌پذیرها، ۲۳۵ هزار نفر در بوم گردی‌ها و نزدیک به ۲۵ هزار نفر ـ اقامت در اقامتگاه‌های سنتی ثبت‌شده است. این در حالی است که در نوروز سال ۱۳۹۷ حدود ۱۲۵ میلیون نفر شب ـ اقامت و در نوروز سال ۹۸ با توجه به وقوع سیل در برخی استان‌ها، حدود ۷۵ میلیون نفر شب اقامت در کشور ثبت‌شده بود و اکنون با رشد منفی ۹۶.۴۱ درصد اقامت نسبت به سال ۹۸ مواجهیم و درواقع بیش از ۹۰ درصد افت داشته‌ایم. در این محاسبات آماری، سال ۹۹ موردقیاس قرار نگرفته، ‌چون به دنبال سرایت ویروس کرونا به کشور، در نوروز راه‌ها برای سفر به‌کلی بسته بود.
به گفته وی، در میان استان‌های کشور، مازندران با ۵۳۷ هزار شب اقامت دارای بیشترین و استان خوزستان (مناطق زردرنگ) با تنها ۱۶۸۱ شب اقامت، کمترین میزان اقامت را در تعطیلات نوروز ۱۴۰۰ به خود اختصاص داده‌اند.
برات با اشاره به آمار بازدید از اماکن در ایام نوروز گفت: ۲۳ میلیون و ۴۱۹ هزار و ۷۹ نفرـ بازدید از موزه‌ها، اماکن تاریخی و گردشگری در تعطیلات نوروز ثبت‌شده، این در حالی است که در نوروز ۱۳۹۸ این رقم بیش از ۱۱۵ میلیون نفر بود، درنتیجه ۸۰ درصد کاهش بازدید را در نوروز ۱۴۰۰ تجربه کردیم.
به گفته معاون اداره کل نظارت، ارزیابی و خدمات گردشگری کشور، در این تعطیلات مجموعاً ۵۹ هزار و ۴۱۰ مورد بازدید نظارتی از تأسیسات گردشگری انجام شد که ۹۲۶ مورد تشویقی، ۲۴۱۵ تذکر و ۵۵۴ اخطار کتبی صادر شد و ۲۱۲ واحد گردشگری نیز تعلیق یا تعطیل شدند. مجموعاً ۱۴۷ مورد شکایت در نوروز دریافت شد که عموماً به کنسلی و عدم استرداد به‌موقع هزینه‌ها مربوط بوده و هیچ گزارش یا شکایت مردمی از ابتلا به کرونا و یا رعایت نشدن پروتکل‌های بهداشتی در تأسیسات گردشگری دریافت نشده است.
وی اظهار کرد: کهگیلویه و بویراحمد، خراسان رضوی، تهران، کرمانشاه و ایلام به ترتیب استان‌هایی بودند که بیشترین بازدید و به‌تبع آن بیشترین تذکر و اخطار را در تعطیلات نوروز دریافت کردند و در مقابل استان سیستان و بلوچستان کمترین مورد تذکر و اخطار را داشته است.
برات افزود: سفرهای گردشگری عموماً در اماکن باز یا طبیعی صورت پذیرفته و برخلاف دیدوبازدیدهای خانوادگی در محیط‌های بسته انجام نمی‌شود، بنابراین ترغیب به گردشگری در مقاصد جدید ایمن می‌توانست مانع از دیدوبازدیدهای درون خانوادگی شود. فرض کنید بیماری کرونا طولانی شود، در این صورت صنعت گردشگری و خانواده بزرگ تحت پوشش آن چه باید کند؟ آیا باید نابود شود؟ ضمن این‌که باید توجه داشت که به‌هرحال مردم تمایل فزاینده‌ای برای سفر دارند و اگر فضای منطقی ایجاد نشود، منجر به رفتارهای ناهنجار خواهد شد و سفر ناایمن و آسیب‌زا گسترش می‌یابد؛ بنابراین کنترل شیوع بیماری بستگی مستقیم به رفتار اجتماعی مردم، مشارکت‌پذیری و اقناع عمومی در رعایت پروتکل‌ها دارد.

 

Facebook Twitter Linkedin Whatsapp Pinterest Email

دیدگاه شما

دیدگاه شما پس از بررسی منتشر خواهد شد. نظراتی که حاوی توهین یا الفاظ نامناسب باشند، حذف می‌شوند.

تیتر خبرهای این صفحه

  • رکورد شکایت از «بی‌بی‌سی» شکست
  • برگزاری اسکار ۲۰۲۱ بدون مجری
  • نقش صداوسیما در آستانه‌ انتخابات
  • آمار سفرها و تخلفات نوروزی
  • نظم و بی‌نظمی در کار ایرانیان
لوگو
  • درباره ما
  • تماس با ما
  • همکاری با ما
  • تعرفه آگهی
  • نمایندگی‌ها
  • شناسنامه
  • مرامنامه
  • آرشیو
  • RSS

1401© :: کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به روزنامه ستاره صبح بوده و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلا مانع است.