یک بررسی جالب توسط محققان بینالمللی نشان داده که ارتباط کمی بین مصرف مکملها و عدم ابتلا به کووید-۱۹ در زنانی که انواع خاصی از ویتامینها را مصرف میکنند وجود دارد؛ اما پیش از آن که بهسرعت به سمت داروخانه بروید باید مواردی را در نظر داشته باشید. ابتدا باید در نظر داشته باشید که فواید مولتیویتامینها بسیار محدود است. پزشکان معتقدند بهطورکلی همه افراد ریزمغذیهای موردنیاز برای سلامت ماندن را از رژیم غذاییشان دریافت میکنند و در مطالعات گذشته نشان دادهشده است که مصرف ویتامین در صورت عدم کمبود آن در بدن میتواند همزمان دارای فواید و مضراتی باشد. بااینوجود در روزهای آغازین همهگیری، ویتامینها یکی از مواردی بودند که بهسرعت در داروخانهها به فروش میرسیدند. نویسندگان این مقاله نوشتند: بازار فروش مکملهای انگلستان در اوایل ماه مارس ۲۰۲۰ رشد ۱۹.۵ درصدی داشت، فروش ویتامین سی ۱۱۰ درصد و فروش مولتیویتامینها ۹۳ درصد افزایش یافت. به همین ترتیب فروش روی (زینک) در هفته منتهی به هشت مارس که بیشترین نگرانی در مورد کووید-۱۹ در جامعه به وجود آمده بود، افزایش ۴۱۵ درصدی داشت.مکملها در حفظ سلامتی ما نقش دارند. زینک یکی از معدود مکملهایی است که در کاهش روند سرماخوردگی نقش دارد و به افرادی که رژیم وگان دارند توصیه میشود از ب ۱۲ استفاده کنند؛ اما جلوگیری از عفونتها موضوعی پیچیدهتر است.محققان اطلاعاتشان را از یک اپلیکیشن به نام «مطالعه علائم کووید-۱۹» که توسط شرکت علوم بهداشتی زوئی (Zoe) در اوایل سال ۲۰۲۰ راهاندازی شده بود به دست آوردند. این اپلیکیشن از کاربران طیف وسیعی سؤال میپرسید. تا تاریخ ۳۱ ژوئیه ۴۴۵ هزار و ۸۵۰ نفر از آمریکا، انگلیس و سوئد به این سؤالات پاسخ دادند. در انگلستان که بیشتر افراد موردبررسی در آن زندگی میکردند کمتر از نیمی از افراد برخی از مکملها را مصرف میکردند و در حدود شش درصد افرادی که مکمل مصرف میکردند به کووید-۱۹ مبتلا شده بودند، درحالیکه ۶.۶ درصد گروهی که مکمل مصرف نمیکردند نیز به این بیماری دچار شدند. اختلاف این دو گروه در حدود ۲۵۰۰ نفر بود. محققان نوشتند: در گروه شرکتکنندگان از انگلیس آن دستهای که در رژیم غذاییشان مولتیویتامینها وجود داشتند ۱۳ درصد کمتر به کووید-۱۹ مبتلا شدند. افرادی که ویتامین دی مصرف میکردند ۹ درصد خطر ابتلای کمتری نشان دادند، به همین ترتیب افرادی که پروبیوتیک مصرف میکردند ۱۴ درصد و دستهای که امگا ۳ مصرف میکردند ۱۲ درصد کمتر به کووید-۱۹ مبتلا شدند. ارتباط قابلتوجهی در ابتلا به بیماری و کسانی که ویتامین سی، سیر و روی مصرف میکردند دیده نشد. باید توجه داشت که در مطالعهای که بر اساس شواهدی است که خود افراد آن را اظهار کردهاند نمیتوان اثبات کرد که ویتامینها بر روی کاهش کووید-۱۹ اثر داشتهاند.این گروه عوامل دیگری ازجمله سن، جنسیت، شاخص تودهی بدنی (BMI) و چند عامل دیگر را در نظر گرفتند تا نشان دهند که افرادی که ویتامین مصرف میکنند در همه جهات سلامتتر هستند. بااینحال نتایج همچنان مشابه بود، اما بهطور قابلتوجهی هنگامیکه محققان نتایج را بر اساس جنسیت تقسیمبندی کردند در مردان هیچ ارتباطی میان مصرف مکمل و کاهش بیماری دیده نشد درحالیکه در زنان در همه سنین و با همه شاخصهای تودهی بدنی ارتباط بین مکمل و بیماری وجود داشت. محققان میگویند: ممکن است زنانی که ویتامین مصرف میکنند بهتر دستورالعملهای بهداشتی را رعایت کنند. درواقع دادههای ما نشان میدهد زنان بیشتر از مردان از ماسک استفاده میکنند. محققان خواستار انجام یک آزمایش بالینی گستردهتر در محیطی کنترلشده هستند و در حال حاضر استفاده از ماسک، رعایت بهداشت و فاصلهگذاری از هر ویتامین دیگری بیشتر بهسلامت ماندن شما کمک میکند.