لوگو
1404 شنبه 7 تير
  • صفحه نخست
  • سیاست
  • سخن‌گاه
  • اقتصاد
  • شهروند
  • بین الملل
  • فرهنگ و هنر
  • سلامت
  • علم و فناوری
  • ورزش
  • خواندنی‌ها
  • آرشیو روزنامه
1399 يکشنبه 17 اسفند
نسخه چاپی
تفسیر روز

تأثیر گزارش قتل خاشقچی بر آینده سیاسی محمد بن سلمان

ستاره صبح-

تصمیم رئیس‌جمهور بایدن برای انتشار گزارش اطلاعاتی آمریكا مبنی بر تأیید “دستگیری و یا قتل” جمال خاشقچی روزنامه‌نگار تبعه ایالات‌متحده توسط ولیعهد عربستان سعودی نه‌تنها روابط واشنگتن و ریاض را تغییر می‌دهد، بلكه دوباره توجه‌ها را بر روی وارث سعودی و حاکم غیررسمی در عربستان متمرکز می‌نماید. محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی (معروف به ام بی اس) از پیروزی بایدن بر دونالد ترامپ در هراس بود چراکه جو در زمان کاندیداتوری ریاست جمهوری، به اتاق فکر شورای روابط خارجی گفته بود که ترامپ “نه از مقتول تبعه آمریکا که از قاتلانش دفاع کرده است”. پس‌ازآنکه واشنگتن یک گزارش اطلاعاتی که ولیعهد را به قتل و تکه‌تکه کردن روزنامه‌نگار سعودی متهم می‌نمود از طبقه‌بندی محرمانه خارج ساخت، به نظر می‌رسد ولیعهد 35 ساله بازنده بزرگ صحنه دیپلماسی خاورمیانه باشد. به گفته آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات‌متحده، بایدن که می خواهد روابط خود با “ریاض را “ دوباره “ تنظیم “ نماید، هرگز خصومتش نسبت به ولیعهد به‌ویژه در جریان مبارزات انتخاباتی2020 را از یاد نخواهد برد. هرچند واشنگتن ولیعهد( ام بی اس) را تحریم نکرد، اما بایدن با نادیده گرفتن رهبری وی، اولین تماس تلفنی خود را با پادشاه 85 ساله ریاض برقرار نمود. پس‌ازاین تماس، بیانیه کاخ سفید مبنی بر اینکه بایدن فقط با شاه ارتباط برقرار می‌کند - تلاش ام بی اس برای بازسازی چهره خود و کشورش بر باد داد.

پیامدهای بین‌المللی
تغییر فضای دیپلماتیک برای فردی که خود را در چشم غرب به‌عنوان یک رهبر اهل مدارا و اصلاح‌طلب معرفی و وانمود می‌کرد که مصمم به آزادسازی‌های اجتماعی و تلطیف در پادشاهی فوق محافظه‌کار عربستان می‌باشد، یک ضربه سخت است.جمال قاشقچی درست در همان سال که محمد بن سلمان به ولیعهدی برگزیده‌شده بود، به آمریکا تبعید گردید و در آنجا چندین بار در سرمقاله‌های سازش‌ناپذیرش در نشریه واشنگتن‌پست، سوءاستفاده‌های ام بی اس از قدرت را تقبیح کرد.اگنس کالامارد در گزارش سال 2019قتل خاشقچی را با محمدبن سلمان مرتبط دانست و گفت این قتل چهره ولیعهد را لکه‌دار و سوابق حقوق بشر سعودی‌ها را دوباره در کانون توجه‌ها قرار داده است. این سوابق شامل محدودیت‌هایی در آزادی بیان و معاشرت، ممنوعیت اجتماعات مسالمت‌آمیز و انکار آزادی مذهب، به‌استثنای اسلام وهابی می‌گردید. سوابقی که همچنین تبعیض علیه رنان و اقلیت شیعه، محاکمات غیرعادلانه و احکام خودسرانه اعدام و شکنجه را نیز در برمی‌گرفت. به گفته کریم صدر، دانشمند علوم سیاسی و متخصص در امور خلیج‌فارس، اقدامات بین‌المللی ولیعهد به نتایج مثبتی منجر نشده است. بایدن سه هفته پیش از انتشار گزارش اطلاعات مربوط به قتل قاشقچی در اوایل فوریه اعلام كرد كه آمریكا پشتیبانی از ائتلاف تحت هدایت سعودی در یمن را متوقف می‌کند و جنگ را در آنجا “یك فاجعه انسانی و استراتژیك” توصیف كرد.

حفظ “حکومت استبدادی”
با انتشار گزارش سازمان سیا، فرد قدرتمند عربستان بیش از این غیرقابل‌دسترس نیست. بایدن با گزینه نزدیک شدن به تهران با توجه به بازگشت احتمالی به توافق هسته‌ای 2015 و محدودیت‌های اعمال‌شده از طرف وی در کمک‌های نظامی به ریاض بدون شک باعث شده تا ولیعهد احساس مصونیت از مجازات را که در دوره ریاست جمهوری ترامپ از آن برخوردار بود از دست بدهد.آینده ولیعهد در عربستان سعودی و اینکه آیا ایالات‌متحده درگیر روندی برای سقوط وی می‌باشد یا خیر، نیازمند انتظار است.

1 مارس 2021- تارنمای فرانس24
برگردان علی‌اصغر شهدی
Asghar.shahdi@gmail.com

 

Facebook Twitter Linkedin Whatsapp Pinterest Email
سرویس خبری: سیاست
لینک کوتاه https://setaresobh.ir/news/103751
کلید واژه‌ها: #قتل_عمد #خاشقچی_ #واشنگتن‌پست

خبرهای مرتبط

راز قتل شوهر با یک لیوان لو رفت
راز قتل شوهر با یک لیوان لو رفت
۷ فقره پرونده قتل عمد به صلح و سازش منجر شد
۷ فقره پرونده قتل عمد به صلح و سازش منجر شد
قتل با اسلحه شکاری در قزوین
قتل با اسلحه شکاری در قزوین
اعتراف یک زن به قتل 7 شوهر
اعتراف یک زن به قتل 7 شوهر
پدر سنندجی ۲ دخترش را به قتل رساند
پدر سنندجی ۲ دخترش را به قتل رساند
قوه قضاییه: شرط تحقق محاربه قتل یا جرح نیست
قوه قضاییه: شرط تحقق محاربه قتل یا جرح نیست

دیدگاه شما

دیدگاه شما پس از بررسی منتشر خواهد شد. نظراتی که حاوی توهین یا الفاظ نامناسب باشند، حذف می‌شوند.

آخرین خبرها

  • سردار رشید متفکری استراتژیست
  • قیمت دلار و طلا امروز شنبه ۷ تیر ۱۴۰۴
  • علی ربیعی: نگرانم برخی دوباره به تنظیمات کارخانه بازگردند
  • واکنش عراقچی به اظهارات توهین‌آمیز ترامپ
  • اظهارنظر گروسی درباره محل نگهداری اورانیوم غنی‌شده ایران
  • اولین عکس از علی شمخانی در مراسم تشییع شهدا
  • سرمربی سابق سپاهان هدایت یک تیم قطری را برعهده گرفت
  • بدرقه سرداران و دانشمندان شهید
  • بازیکن سابق منچستر: فصل آینده تنها ۲ تیم برای قهرمانی در لیگ برتر می‌جنگند
  • ساعت کاری جدید بانک ها اعلام شد
  • یگانه شدن و همراه شدن
  • پایان جنگ؛ آرامش بازار
  • روان‌کاوی آن‌ها که در شهر ماندند
  • اسرائیل مردم ایران را نشناخته است/ پیشنهاد می شود برای تصمیم گیری های مهم نظر مردم اخذ شود
  • 12روز نبرد نابرابر
  • جدول لیگ ملت های والیبال بعد از برد ایران مقابل آرژانتین
  • اما و اگرها درباره خرید جنگنده‌ از چین | شایعه یا واقعیت؟
  • ادعای رسانه های چینی: ایران 40 فروند جنگنده j10 از چین خریده است
  • تاسوعا و عاشورای 1404 چه روزی است؟
  • آکسیوس: ترامپ به دنبال توافق صلح میان اسرائیل و کشورهای عربی است
  • ترامپ خواستار صلح است، ما در مسیری دیپلماتیک با ایران قرار داریم
  • عراقچی: میزان خسارات به تاسیسات هسته ای ایران زیاد و جدی است/ مصوبه مجلس درباره آژانس تمام روزنه ها برای همکاری را نمی بندد
  • اسامی فرماندهان و دانشمندان شهید حمله اسرائیل به ایران
  • یک کارشناس: احتمال جنگ دوباره اسرائیل و ایران زیاد است
  • مرد روستایی پهپاد هرمس را به دوش کشید
لوگو
  • درباره ما
  • تماس با ما
  • همکاری با ما
  • تعرفه آگهی
  • نمایندگی‌ها
  • شناسنامه
  • مرامنامه
  • آرشیو
  • RSS

1401© :: کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به روزنامه ستاره صبح بوده و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلا مانع است.