لوگو
1404 سه‌شنبه 21 مرداد
  • صفحه نخست
  • سیاست
  • سخن‌گاه
  • اقتصاد
  • شهروند
  • بین الملل
  • فرهنگ و هنر
  • سلامت
  • علم و فناوری
  • ورزش
  • خواندنی‌ها
  • آرشیو روزنامه
1400 دوشنبه 16 فروردين
نسخه چاپی
سرمقاله

احتمال بازگشت گام‌به‌گام ایران و آمریکا به برجام

ستاره صبح-

این روزها تحولات جدیدی پیرامون موضوع برجام شکل‌گرفته است. دولت جو بایدن پس از روی کار آمدن در کاخ سفید، ابتدا سیاست وقت‌کشی را در دستور کار قرار داد و برخلاف وعده‌های انتخاباتی‌اش، سعی کرد تا برای گرفتن امتیاز از ایران، از سیاست ادامه تحریم و فشار استفاده کند اما سپس دولت بایدن مشاهده کردد که ایران گزینه‌های دیگری را در پیش گرفت که تندتر از سیاست‌های اتخاذشده در زمان ترامپ بود. ایران در زمان دولت ترامپ یک سیاست کنترل‌شده برای حفظ برجام در پیش گرفت، زیرا این امید وجود داشت که سیاست وی در آمریکا فراگیر نباشد؛ وعده‌های انتخاباتی بایدن و سایر دموکرات‌ها نیز همین شرایط را نشان می‌داد، اما بعدازاین که یک ناامیدی از دولت بایدن در ایران شکل گرفت، در عمل ایران مواضع خودش را مطرح کرد. که ایران از دولت جدید آمریکا مشاهده کرد منجر به این شد که درمجموع گام‌های کاهش تعهدات در دولت جدید بیشتر از مجموعه گام‌هایی باشد که در زمان ترامپ برداشته شد. اما پس از امضای سند جامع همکاری‌های ایران و چین، ورق اندکی به نفع ایران برگشت. هنگامی‌که توافق راهبردی 25 ساله ایران با چین امضا شد،  موضوع دیگری در ایالات‌متحده شکل گرفت و آن این بود که برای اولین بار در داخل آمریکا جریان‌های مختلف ازجمله تعدادی از دموکرات‌ها، دولت بایدن را موردانتقاد قراردادند که سیاست اشتباه او در آغاز کار منجر به شکل‌گیری کانون‌های مخالف آمریکا در دنیا می‌شود. همچنین کشورهای اروپایی سعی کردند برخلاف مواضع خودشان در زمان ترامپ یکسری مسائل دیگری را به برجام اضافه کنند که اکنون مشاهده می‌کنیم این سیاست تعدیل پیداکرده است. در چنین شرایطی نشست روز جمعه  کمیسیون برجام یک گام به‌پیش برای احیای برجام به‌حساب می‌آمد و فردا (سه‌شنبه) هم شاهد آن خواهیم بود که آمریکایی‌ها اولین ورود جدی‌شان را به پرونده برجام انجام می‌دهند. در طول این مدت برخی کارشناسان طرح‌های مختلفی را برای احیای برجام اعلام کردند که یکی از آن‌ها تحت عنوان «بازگشت گام‌به‌گام طرفین به برجام» بود.  نگارنده معتقد است که اگر گام‌ها،  راهبردی باشد و به معنای کاهش تحریم‌ها باشد، احتمال موافقت ایران با این موضوع زیاد است ولی اگر قرار بر برداشتن گام‌های کوچک برای رسیدن به گام‌های بزرگ باشد، ایران احتمالاً موافقت نخواهد کرد. بنابراین امیدواری وجود دارد که شرایطی مثبت شکل بگیرد و طرف‌های توافق برجام به یک‌زبان مشترک برای گفت‌وگو برسند زیرا بیشتر از این نباید زمان را از دست داد و هرچه زودتر باید امکان اجرایی شدن برجام فراهم شود. این‌که برخی بگویند چه تفاوتی دارد که برجام در این دولت یا در دولت آینده احیا شود، سخن درستی نیست، زیرا طبق قانون، پرونده هسته‌ای و برجام جزء سیاست‌های کلان نظام است و در دولت‌های مختلف تغییر چندانی نمی‌کند. واقعیت این است که شورای عالی امنیت ملی از زمان دولت سیدمحمد خاتمی تصمیم گرفت که مذاکره صورت گیرد و در زمان دولت‌های محمود احمدی‌نژاد و حسن روحانی‌ هم این مذاکرات ادامه پیداکرده است و بعدازاین دولت هم، هر دولتی روی کار بیاید، سیاست کلان جمهوری اسلامی ایران مبتنی بر تنش نیست، بلکه مبتنی بر دیپلماسی است و این رویکرد به‌راحتی تغییر نخواهد کرد.

 

 

Facebook Twitter Linkedin Whatsapp Pinterest Email
سرویس خبری: سیاست
لینک کوتاه https://setaresobh.ir/news/103860
کلید واژه‌ها: #آمریکا #ترامپ #کاخ_سفید

خبرهای مرتبط

منطقه در انتظار نتایج سفر نتانیاهو به واشنگتن است/  آمریکا فضا را برای ماجراجویی نتانیاهو باز کرده است
منطقه در انتظار نتایج سفر نتانیاهو به واشنگتن است/ آمریکا فضا را برای ماجراجویی نتانیاهو باز کرده است
تهدید ترامپ به تصرف کانال پاناما
تهدید ترامپ به تصرف کانال پاناما
واکنش ترامپ به احتمال حمله پیش‌دستانه به ایران
واکنش ترامپ به احتمال حمله پیش‌دستانه به ایران
من طرفدار دیپلماسی، تنش‌زدایی و مذاکره هستم/ مخالف حجاب اجباری هستم
من طرفدار دیپلماسی، تنش‌زدایی و مذاکره هستم/ مخالف حجاب اجباری هستم
رابطه ایران و آمریکا
رابطه ایران و آمریکا
روزهای دلهره‌آور
روزهای دلهره‌آور

دیدگاه شما

دیدگاه شما پس از بررسی منتشر خواهد شد. نظراتی که حاوی توهین یا الفاظ نامناسب باشند، حذف می‌شوند.

آخرین خبرها

  • احتمال زیادی وجود دارد اسرائیل جنگ دیگری را با ایران آغاز کند
  • روابط عمومی سپاه: هدف قرار دادن اصحاب رسانه در غزه حمله مستقیم به آزادی بیان است
  • اظهار نظر متفاوت بهنوش بختیاری در مورد ترنس‌ها در ایران
  • زندانی سیاسی از انتقال با دستبند و پابند و لباس زندان، مصون است/ قوه قضائیه با متخلفان برخورد کند
  • چراغ سبز به توافق
  • اگر مذاکره و توافق نکنیم چه کنیم؟/ مذاکره مقرون به صرفه‌ترین شیوه حل مشکلات است/ معلوم نیست تندروها چه مشکلی با مذاکره دارند؟
  • آینده مبهم مطبوعات و روزنامه نگاری
  • پالرمو تائید؛ سی اف تی بلاتکلیف
  • آتش نتانیاهو و جنون جنگ
  • زیرپوست آموزش‌وپرورش چه می‌گذرد؟
  • رانت خودرو و بنزین ارزان
  • محاصره ژئوپلیتیکی ایران
  • فرازوفرود بانک سپه از حمله سایبری تا به امروز
  • نهضت زدایش | نوشتاری از حسین انتظامی
  • حصر میرحسین موسوی و زهرا رهنورد را بردارید/ تا زمانی که مشکلاتمان را با آمریکا حل نکنیم هیچ اتفاقی نخواهد افتاد + ویدئو
  • ترکیب نهایی استقلال برابر تراکتور در سوپر جام اعلام شد
  • وقتی اسب‌های اصفهان “تازیانه” مشکلات را می‌خورند!
  • ریکاردو آلوز بازیکن تراکتور است یا سپاهان؟
  • ایران در ازای لغو تحریم‌های آمریکا، «محدودیت‌هایی بر توسعه هسته‌ای را برای مدت معینی می‌پذیرد»/ محدود کردن برنامه موشکی ایران «منتفی» است
  • در دادگاه مطبوعات امروز چه گدشت؟
  • حضور ۱۸ هزار زندانی جرایم غیرعمد در زندان‌ها
  • ورود سازمان بازرسی به یکی از مناقصات منطقه عسلویه
  • خدمات دفاتر اسناد رسمی آنلاین می‌شود
  • تئاترها ۲ شب روی صحنه نمی‌روند
  • جزئیات ثبت نام دانش‌آموزان در مدارس برای سال تحصیلی جدید
لوگو
  • درباره ما
  • تماس با ما
  • همکاری با ما
  • تعرفه آگهی
  • نمایندگی‌ها
  • شناسنامه
  • مرامنامه
  • آرشیو
  • RSS

1401© :: کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به روزنامه ستاره صبح بوده و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلا مانع است.