اول وقت آقاى علاءالدين بروجردى، معاون آسيا و اقيانوسيه از وزارت امور خارجه اطلاع داد كه حكومت افغانستان سقوط كرده و محمد نجيب، رييسجمهور اين كشور به دفتر سازمان ملل پناه برده است. هم اكنون نجيب و بنان سوان، نماينده سازمان ملل در افغانستان آنجا هستند و گير افتادهاند، چون فرودگاه كابل هم به دست مجاهدين افتاده و نماينده ما هم آنجا است. آنها مىگويند كه ايران از مجاهدان مهاجر حمايت مىكند. از ما خواستهاند كه براى حل مشكل كمك كنيم. سفير پاكستان هم همانجا است. گفتم حمايت ما را تكذيب كنند و بيانيهاى بدهند كه ما مخالف درگيرىهاى گروهى داخلى و تشنج هستيم و افغانستان را يكپارچه مىخواهيم و گروهها نبايد امتياز بيشتر از حقشان بخواهند؛بعضی از رسانههاى كشورهاى عربى، سرو صدا راه انداختهاند كه ايران دارد اعراب شارجه را از جزيره ابوموسى بيرون مىكند. از سياست محدود كردن ما به هراس افتادهاند.
صلح ایران و عثمانی پس از جنگ ۳ ساله
۱۶ اپریل ۱۶۱۳ ميلادي در اصفهان مذاكرات صلح ايران و عثماني با امضاي يك قرارداد به پايان رسيد. طبق اين قرارداد كه در پي يك رشته جنگهاي سه ساله امضاء شد، دولت عثماني از همه دعاوي خود در قفقاز دست كشيد.
ايروان، قارص و منطقه «وان» صحنه اين جنگها بود كه در آن براي نخستين بار ارتش نوسازي شده ايران كه افراد آن از ميان همه مردم بر حسب ضوابطي انتخاب مي شدند (نوعی نظام وظیفه ـ هر خانواده یک سرباز) شركت كرده و در همه جا پيروز شده بودند. نيروي نظامي قبلي صفويه از افراد ايلات و عشاير معيني بود و قزلباش خوانده مي شد. اين افراد كه در امور كشور هم خودسرانه مداخله مي كردند، عمدتا مطيع رئيس ايل خود بودند تا فرماندهي ارتش.
اوضاع ایران در دوران قاجار
۱۶ اپریل سال۱۹۰۸ (۱۲۸۷ هجري خورشيدي) وطن ما به دليل عدم لياقت دولت وقت و ضعف وطندوستي و غرور ملّي مقامات آن تا آن حد ذليل شده بود كه دولت روسيه به خاطر بازداشت موقت دو قفقازي تبعه آن دولت كه متهم به مشاركت در بمب اندازي به سوي كالسكه محمدعلي شاه قاجار شده بودند از ايران مطالبه غرامت و عذرخواهي رسمي كرده بود!. اين دو تن در روز حادثه مورد بدگماني پليس قرار گرفته و جهت بازجويي دستگير شده بودند. محمدعلي شاه در روز وقوع حادثه عازم دوشان تپه بود. روس ها كه هوادار محمدعلي شاه بودند، اين بمب اندازي را زير سر عوامل انگلستان مي دانستند.
شش سال بعد، حادثه مشابهي در شهر سرايوو روي داد ولي دولت صربستان به التيماتوم امپرتوري اتريش كه متهمان را تحويل و اجازه بازپرسي مستقيم به آن دولت بدهد وقعي نگذارد كه باعث بروز جنگ جهاني اول شد.
تخت جمشيد پايتخت ايران شد
اردشیر یکم (به نوشته مورخان یونانی؛ اردشیر درازدست) که بر جای پدر نشسته و شاه ایران شده بود نیمه اپریل سال ۴۶۵ پيش از ميلاد تصمیم گرفت كه تخت جمشيد پايتخت اول ايران (شاه نشين) باشد. مورخان يونان باستان تخت جمشید را در جهان به «پرسپوليس» معروف ساختهاند.
اردشیر یکم در پاسارگاد برجای پدرش خشایارشا نشسته بود که بر سرزمینی از دانوب تا سند و از سیردریا تا سودان، مصر و شرق ليبي امروز حکومت می کرد.