نماینده مردم رودبار در مجلس شورای اسلامی گفت :بخشی از تصادفات جاده ای به بی کیفیتی خودرو و بخشی دیگر به بی کیفیتی راههای کشور باز میگردد، امکانات و نیروی انسانی موجود و توزیع آن هم متناسب با میزان حوادث و مشکلات این حوزه نیست.مهرداد گودرزوند چگینی در نشست علنی مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی کیفیت خدمات و اقدامات اجرایی دستگاه های مسئول در شبکه حمل و نقل کشور به مسافران در ایام نوروز ۱۴۰۴، گفت: امکانات و نیروی انسانی موجود و توزیع آن متناسب با میزان حوادث و مشکلات این حوزه نیست.وی با بیان اینکه ۵ استان کشور در حوزه حوادث جاده ای در وضعیت نابسامانی قرار دارند، گفت: بخشی از مشکلات به بی کیفیتی خودرو و بخشی دیگر به بی کیفیتی راه های کشور باز می گردد، اما در گزارش مسئولان دولت اشاره ای به این موضوعات نشد.نماینده مردم رودبار در ادامه با بیان اینکه استان گیلان دومین استان مسافرپذیر کشور است، یادآور شد: پیشانی استان گیلان شهرستان رودبار است که وضعیت راههای اصلی و فرعی آن مشکلات بسیاری را برای ساکنین و مسافران ایجاد کرده است. زیرساختهای لوشان به رشت به گونهای است که به خودی خود عامل تصادف محسوب میشود و نیاز به اصلاح دارد.همچنین حمیدرضا گودرزی در این نشست ضمن تشکر از تمامی دستگاههای خدمات رسان در جریان عید نوروز، گفت: حدود ۸۸۰ نفر از هموطنان جان خود را در جادههای کشور از دست دادند اما آمار کشتههای مسیر تا بیمارستان و فوتی های بعد از آن در بیمارستان اعلام نشده است.
مسائل موشکی وارد مذاکرات نخواهد شد
حسن بهشتی پور کارشناس مسائل بین الملل گفت: مسائل موشکی وارد گفتگوها نخواهد شد اگر هم بشود، حالا آن موقع میتوان تحلیل کرد که چرا ایران چنین چیزی را پذیرفته است. استیو ویتکاف، سرپرست تیم مذاکره کننده آمریکایی در مصاحبه ای با شبکه فاکس نیوز آمریکا مدعی شده است که مذاکرات ایران و آمریکا در عمان درباره راستیآزمایی برنامه غنیسازی اورانیوم و درنهایت راستیآزمایی ابعاد نظامی آن است که شامل موشکهایی که در زرادخانههایشان دارند و هدف احتمالی آنها برای دستیابی به بمب نیز میشود. بهشتیپور افزود: مسائل موشکی وارد گفتگوها نخواهد شد اگر هم بشود، حالا آن موقع میتوان تحلیل کرد که چرا ایران چنین چیزی را پذیرفته است.این کارشناس مسائل بین الملل افزود: حرف من این است که به مخاطب خود این آگاهی را بدهیم، که چیزی که در رسانه گفته میشود با آنچه که در مذاکرات گفته میشود منطبق نیست؛ یعنی دیپلمات نمیآید راجع به چیزی که در مذاکرات گفته شده در رسانه صحبت کند. دیپلمات در رسانهها متناسب با اهداف و طراحی خود حرفهایی را میزند. او با بیان اینکه ایران زیر بار مذاکره بر سر موضوعات موشکی نخواهد رفت میگوید: الان برداشت من این است که اینها بیشتر حرفهای رسانهای تا توی دل ملت ایران را خالی کنند و حرفهایی بزنند که اصلا ما بگوییم اشتباه کردیم که رفتیم مذاکره کردیم. در حالی که کار خوبی کردیم که داریم مذاکره میکنیم.بهشتیپور در پایان گفت: به طور کلی همانطور که ایران یک سری ادعاهای رسانهای میکند که طرف مقابل قبول ندارد، آنها هم یکسری ادعاها میکنند که طرف ایرانی قبول ندارد اما برای من به عنوان تحلیلگر آن چیزی مهم است که در دستور کار مذاکرات قرار میگیرد.
امکان تحول ساده نیست
ابوالفضل دلاوری استاد دانشگاه گفت: چیزی که همه عوامل و متغیرها را به هم پیوند زده و مانع حل و فصل نسبی آن ها و موجب انباشت آن ها شده، همان چیزی است که بنده سال هاست با عنوان سیاست تنازعی از آن نام می برم. سیاست تنازعی چیزی متفاوت از منازعات سیاسی است. اصولا در هر جامعه و کشوری کم و بیش اختلافات و تعارضاتی در امور اجتماعی و اقتصادی و فرهنگی وجود دارد که به عرصه سیاست هم کشیده و موضوع رقابت های سیاسی می شود اما اولا نیروها و نهادهای سیاسی درجاتی از همسوئی و اجماع به ویژه در مورد ارزش های کلان و منافع و مصالح کلی و ملی دارند ثانیا سازش و مصالحه بر سر اختلافات و تعارضات را هم بخشی از سیاست و حتی اصل سیاست می دانند و بنا بر این همه چیز را قربانی اختلافات و منازعات خود نمی کنند. اما در سیاست تنازعی، اصل بر تعارض و تنازع و حذف رقیب است. برخی نیروهای تحول خواه بعد از پیروزی پزشکیان، انتظارات را افزایش دادند. گویا انقلابی اتفاق افتاده. چنین تصور و انتظاری اصولاً غلط بود. به علاوه طرح مطالبات رادیکال، آن هم در شرایطی که یک نظام بسته در صدد گشایش نسبی است ممکن است باعث نگرانی متولیان نظام و عقبگرد آن ها شود. این اتفاقی بود که در سالهای اولیه دوره موسوم به اصلاحات اتفاق افتاد. به هر حال، این مرحله از معدود فرصت های باقیمانده برای اضلاح موثر روند تحولات کشور است که لازم است مراقب باشیم که دوباره دچار واگشت نشویم. باید از همه تجربیات سیاسی گذشته استفاده کنیم. ر این اساس همچنین معتقدم تنها نیروهای میانه رو هستند که در چنین شرایطی می توانند نقش مثبتی ایفا کنند. نیروهای رادیکال ریسک تشدید تقابل و واگشت را بیشتر می کنند .